dimarts, 17 de desembre del 2013

Tasca 9: BIOS i SETUP

BIOS: El sistema bàsic de entrada/sortida, conegut com a BIOS, es un programa informàtic inscrit en components electrònics de memòria Flash existents en la placa base. El programa controla el funcionament de la placa base. S’encarrega de les funcions bàsiques i la configuració de l’ordinador. Va ser inventat al 1975. El funcionament és el següent: després de reiniciar l’ordinador o del encès, el processador executa la instrucció. La primera línia de codi del BIOS es la instrucció del salt incondicional. Després executa les rutines POST per verificar el funcionament del sistema i posteriorment carrega un sistema operatiu. Normalment existeix una còpia del BIOS a la RAM. Ja que la RAM es el component més ràpid d’un ordinador. Es pot accedir a la BIOS prement CTRL + ESC o ALT + ESC,F1. Per motius de seguretat pots posar una contrasenya per accedir la BIOS i al sistema operatiu. La feina principal del BIOS és establir uns mètodes d'entrada-sortida estàndards per als perifèrics i els dispositius. Fa que qualsevol sistema operatiu els pugui fer funcionar sense haver d'adaptar-s'hi.

SETUP: és un programa de configuració molt important gravat dins del xip del BIOS. A diferència de les instruccions de control pròpies del BIOS que són immodificables per l'operador , el SETUP permet canviar modes de transmissió i el reconeixement o no dedispositius al PC . El SETUP s'activa en el 90 % dels casos en elsequips prement les tecles DEL + DELETE + SUPRIMIR quan el PC està arrencant i mentre la BIOS fa la seva inspecció . Altres combinacions usuals són : CTRL + ALT + ESC + F2 . Algunes plaques base mostren clarament a la pantalla l'opció per obrir el SETUP. Com premi espai per accedir al SETUP. El SETUP és tan complex i tan obert perquè permet la unió de diferents dispositius en un sol equip. El SETUP ha de se versàtil perquè es puguin connectar molts components. Bàsicament s’encarrega de modificar
tots els dispositius d’un ordinador. El SETUP te que ser molt competitiu i adaptable ja que te que ser capaç de sostenir totes les aplicacions i tots els dispositius per què es coordinin tots junts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada